1. Polędwicę umyć, osuszyć. Rozciąć na jak największy prostokątny płat, lekko rozbić. Mięso posypać z obu stron solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Farsz: mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, natką pietruszki i żurawiną. Dodać posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Farsz rozsmarować na polędwicy, zwinąć formując roladę i ciasno związać. Roladę krótko podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać tłuszczem w którym się smażyła. Piec pod przykryciem ok.50 minut w trakcie polewając sosem, który się wytworzył. Pod koniec pieczenia odkryć, aby mięso się ładnie zrumieniło. Podawać np.z ryżem i ulubionymi warzywami.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.