Shake truskawkowy

15
2

Składniki

  • 1 banan
  • 200 g mrożonych truskawek
  • 2 łyżki posypki deserowej
  • 2 łyżki sosu truskawkowego
  • odrobina czerwonego barwnika spożywczego
  • 200 ml mleka
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczki płatków migdałowych
  • 100 ml lodów truskawkowych Carte d’Or
  • Magnum Double Raspberry – do dekoracji
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i odrobiną czerwonego barwika spożywczego. Zmiksować banana, truskawki i mleko. Brzeg szklanki zanurzyć w białku jajka i udekorować posypką. Łyżką włożyć do środka lody wyjęte z pojemniczka. Wlać sos truskawkowy, a następnie shake’a. Udekorować bitą śmietaną, migdałami oraz truskawką. Na końcu włożyć lód na patyku.